Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/11535
Title: | Практический опыт формирования информационной культуры у бакалавров туризма |
Other Titles: | Practical experience of formation information culture at bachelors of tourism |
Authors: | Зубехина, Т.В. Zubekhina, T.V. |
Keywords: | Туризм Информационная культура |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Пинск : Полесский государственный университет |
Citation: | Зубехина, Т. В. Практический опыт формирования информационной культуры у бакалавров туризма / Т. В. Зубехина // Туризм и гостеприимство: научно-практический журнал. - 2016. - № 2. - С. 66-70 |
Abstract: | Туристическое образование в Украине – сравнительно новое направление в сфере высшего образования. Существующая до настоящего времени система подготовки специалистов по туризму была, прежде всего, связана с повышением их квалификации. Однако такой подход без фундаментального образования не может решить основные кадровые проблемы туристических предприятий. В связи с этим возникают противоречия между потребностями туристической отрасли в высококвалифицированных специалистах и реалиями их подготовки в Украине. Разрешение этих противоречий активизирует вопросы анализа современных проблем профессиональной практической подготовки будущих специалистов по туризму в высших учебных заведениях Украины. Tourism education in Ukraine is a comparatively new direction in the field of higher education. The hitherto existing system of tourism specialists training has been associated first of all with their skills increasing, but such measures do not solve the staff problem without fundamental education. So there are contradictions between tourism area needs in professional specialists and other realities of their training in Ukraine. Their solving intensifies items of analysis of current problems of professional practical training of future tourism specialists in higher educational establishments of Ukraine. |
Appears in Collections: | № 2 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.