Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/16980
Title: Предпосылки формирования банковской системы Республики Беларусь
Other Titles: Preconditions of formation of the banking system of the Republic of Belarus
Authors: Давыдова, Н.Л.
Сплошнов, С.В.
Davydova, N.L.
Sploshnov, S.V.
Keywords: банк
банковская система
Госбанк СССР
коммерциализация банков
республиканские банки
специализированные банки
коммерческие банки
bank
banking system
State Bank of the USSR
commercialization of banks
republican banks
specialized banks
commercial banks
Issue Date: 2018
Publisher: Брянск : Издательство БГУ им. акад. И.Г. Петровского
Citation: Давыдова, Н.Л. Предпосылки формирования банковской системы Республики Беларусь / Н.Л. Давыдова, С.В. Сплошнов // Тенденции и перспективы развития банковской системы в современных экономических условиях : материалы международной научно-практической конференции, Брянск, 25-26 декабря 2018 г. / редакционный совет: Л.Ю. Лупоядова [и др.]. – Брянск : Издательство БГУ им. акад. И.Г. Петровского, 2018. – Т. 1. – С. 236-239.
Abstract: Авторами представлено состояние системы госбанков к моменту объявления независимости Республики Беларусь, рассмотрены процессы коммерциализации банков и перехода их на самоуправление и самофинансирование, заложившие основу современной двухуровневой банковской системы страны.
Description: The authors presented the state of the state-owned banks system at the time of the declaration of independence of the Republic of Belarus, reviewed the processes of commercialization of banks and their transition to self-government and self-financing, which laid the foundation for a modern two-tier banking system of the country.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Davydova_NL_Sploshnov_SV_Predposylki_formirovaniia bankovskoi sistemy Respubliki Belarus'.pdf713.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.