Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/19148
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бесараб, Г.В. | - |
dc.contributor.author | Радчиков, В.Ф. | - |
dc.contributor.author | Цай, В.П. | - |
dc.contributor.author | Ярошевич, С.А. | - |
dc.contributor.author | Симоненко, Е.П. | - |
dc.contributor.author | Богданович, И.В. | - |
dc.contributor.author | Люндышев, В.А. | - |
dc.contributor.author | Приловская, Е.И. | - |
dc.date.accessioned | 2020-06-11T13:54:23Z | - |
dc.date.available | 2020-06-11T13:54:23Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Зависимость рубцового пищеварения и продуктивности молодняка крупного рогатого скота от крупности помола зерна / Г.В. Бесараб [и др.] // Научное обеспечение животноводства Сибири : материалы IV Международной научно-практической конференции, Красноярск, 14-15 мая 2020 г. / Красноярский научно-исследовательский институт животноводства ФИЦ КНЦ СО РАН; сост.: Л.В. Ефимова, Ю.Г. Любимова. - Красноярск, 2020. - С. 121-125. | ru |
dc.identifier.uri | https://rep.polessu.by/handle/123456789/19148 | - |
dc.description | Protein of ground grain of field pea during 6 hours of incubation in the rumen degrades almost 65-76%, while this value for the crushed grain makes 19- 39%. Crushed field pea grain in feeding young cattle leads to decrease in the content of non-protein nitrogen in the rumen fluid by 3.3–9.3% and ammonia – by 3.3 17.2%, and increase in concentration of protein nitrogen by 5.1– 6.3%, pH - 0.1-0.2, average daily weight gain – 4.9%, while reducing the feed cost for production by 6.6% compared to the ground grain. | ru |
dc.description.abstract | Использование в кормлении молодняка крупного рогатого скота дроблёного зерна пелюшки приводит к снижению содержания в рубцовой жидкости небелкового азота на 3,3-9,3 % и аммиака – на 3,3-17,2%, повышению концентрации белкового азота на 5,1-6,3%, рН – на 0,1-0,2, среднесуточных приростов живой массы – на 4,9 %, при снижении затрат кормов на получение продукции на 6,6% по сравнению с молотым. | ru |
dc.language.iso | ru | - |
dc.publisher | Красноярск | ru |
dc.rights | открытый доступ | ru |
dc.subject | бычки | ru |
dc.subject | рационы | ru |
dc.subject | зерно | ru |
dc.subject | размол | ru |
dc.subject | дробление | ru |
dc.subject | рубцовое пищеварение | ru |
dc.subject | продуктивность | ru |
dc.subject | steers | ru |
dc.subject | diets | ru |
dc.subject | grain | ru |
dc.subject | grinding | ru |
dc.subject | crushing | ru |
dc.subject | rumen digestion | ru |
dc.subject | performance | ru |
dc.title | Зависимость рубцового пищеварения и продуктивности молодняка крупного рогатого скота от крупности помола зерна | ru |
dc.type | Article | en |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Besarab_GV_Zavisimost'_rubtsovogo_pishchevareniia_i_produktivnosti_molodniaka_krupnogo_rogatogo_skota_ot_krupnosti_pomola_zerna.pdf | 2.32 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.