Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/19823
Title: | Белковый обмен в преджелудках молодняка крупного рогатого скота при включении в рацион зерна бобовых разной подготовки к скармливанию |
Other Titles: | Protein metabolism in fore stomach of young cattle when fed with legumes grain of different preparation |
Authors: | Радчиков, В.Ф. Цай, В.П. Натынчик, Т.М. Букас, В.В. Radchikov, V.F. Tzai, V.P. Natinchic, T.M. Bukas, V.V. |
Keywords: | рационы высокобелковые корма бычки гематологические показатели рубцовое пищеварение diets high-protein feed bulls hematological parameters rumen digestion |
Issue Date: | 2019 |
Citation: | Белковый обмен в преджелудках молодняка крупного рогатого скота при включении в рацион зерна бобовых разной подготовки к скармливанию / В.Ф. Радчиков [и др.] // Ученые записки Учреждения образования «Витебская Ордена «Знак Почета» государственная академия ветеринарной медицины»: научно-практический журнал. - 2019. - Т. 55, вып. 3. - С. 133-138. |
Abstract: | Обработка зерна бобовых органической кислотой способствует снижению расщепляемости протеина в рубце на 18 п.п., содержания аммиака - на 17,5%, инфузорий – на 2,4 и повышению количества ЛЖК – на 1,6%, энергии роста животных - на 6,8%, снижению затрат кормов на получение прироста на 3,2%. |
Description: | Treatment of legumes grain with organic acid helps to reduce protein degradability in rumen by 18 p.p., ammonia level - by 17.5%, ciliates - by 2.4% and increase the number of VFAs by 1.6%, animals’ growth energy - by 6.8%, to reduce feed cost for weight gain by 3.2%. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Belkovyi_obmen_v_predzheludkakh_molodniaka_krupnogo_rogatogo_skota pri vkliuchenii v ratsion zerna bobovykh raznoi podgotovki k skarmlivaniiu.pdf | 1.23 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.