Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/32384
Title: | Продуктивность молодняка крупного рогатого скота при различных уровнях энергетического питания |
Other Titles: | Productivity of young cattle at different levels of energy nutrition |
Authors: | Лемешевский, В.О. Радчиков, В.Ф. Цай, В.П. Джумкова, М.В. Симоненко, Е.П. Букас, В.В. Lemeshevski, O.V. Radchikov, V.F. Tzai, V.P. Dzhumkova, M.V. Simontnko, E.P. Bukas, V.E. |
Keywords: | бычки рационы энергия продуктивность затраты корма steers rations energy productivity feed costs |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Брянск : Брянский ГАУ |
Citation: | Продуктивность молодняка крупного рогатого скота при различных уровнях энергетического питания / В.О. Лемешевский [и др.] // Актуальные проблемы ветеринарии и интенсивного животноводства : сборник трудов международной научно-практической конференции, 1-2 июня 2023 г.: в 3 ч. / Брянский государственный аграрный университет, Институт ветеринарной медицины и биотехнологии; ред. совет: И.В. Малявко, А.Г. Менякина. – Брянск : Брянский ГАУ, 2023. – Ч. 1. – С. 113-119. |
Abstract: | Для получения среднесуточного прироста 1000 г бычкам необходимо обеспечить в 1 кг сухого вещества корма рациона 11,5 МДж обменной энергии в 6-7 месячном возрасте со снижением к 12 месячному до 10 МДж. На 1 МДж обменной энергии рациона должно приходиться 8-9 г расщепляемого, 5 г нерасщепляемого протеина. |
Description: | To obtain an average daily gain of 1000 g, bulls need to provide 11.5 MJ of metabolic energy in 1 kg of dry matter of the feed ration at 6-7 months of age with a decrease to 10 MJ by 12 months of age. For 1 MJ of the exchange energy of the diet, there should be 8-9 g of cleavable, 5 g of non-cleavable protein. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Produktivnost.pdf | 2.33 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.