Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/34754
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Зенькова, Н.Н. | - |
dc.contributor.author | Моисеева, М.О. | - |
dc.contributor.author | Зенькова, О.В. | - |
dc.contributor.author | Zenkova, N.N. | - |
dc.contributor.author | Moiseeva, M.O. | - |
dc.contributor.author | Zenkova, O.V. | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-26T12:12:23Z | - |
dc.date.available | 2025-08-26T12:12:23Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Зенькова, Н. Н. Качество консервированных кормов из люцерны посевной в зависимости от фазы вегетации растений и способа хранения / Н. Н. Зенькова, М. О. Моисеева, О. В. Зенькова // Веснік Палескага дзяржаўнага універсітэта. Серыя прыродазнаўчых навук. – 2025. – № 1. – С. 16-21. | ru |
dc.identifier.uri | https://rep.polessu.by/handle/123456789/34754 | - |
dc.description | It has been established that for the preparation of canned feed, the optimal option is one in which alfalfa is harvested in the stalking phase and dried to a dry content of about 40%. This provides an increased concentration of exchange energy and crude protein. Harvesting feed at a later stage of vegetation and using such a technological method as mowing into a swath increases the time of wilting and leads to significant losses of all nutrients in the feed. The effect of storage methods (trench, polymer packaging) on the energy and protein nutritional value of canned feed was studied. | ru |
dc.description.abstract | Установлено, что для заготовки консервированных кормов оптимальным является вариант, в котором люцерну убирают в фазу стеблевания и провяливают до СВ около40%. Это обеспечивает повышенную концентрацию обменной энергии и сырого протеина. Заготовка корма в более позднюю фазу вегетации и при использовании такого технологического приема, как скашивание в валок, увеличивает время провяливания и приводит к значительным потерям всех питательных веществ в корме. Изучено влияние способов хранения (траншея, полимерная упаковка) на энергетическую и протеиновую питательность консервированных кормов. | ru |
dc.language.iso | ru | ru |
dc.subject | люцерна | ru |
dc.subject | протеин | ru |
dc.subject | обменная энергия | ru |
dc.subject | фаза вегетации | ru |
dc.subject | консервированный корм | ru |
dc.subject | alfalfa | ru |
dc.subject | protein | ru |
dc.subject | exchange energy | ru |
dc.subject | vegetation phase | ru |
dc.subject | canned feed | ru |
dc.title | Качество консервированных кормов из люцерны посевной в зависимости от фазы вегетации растений и способа хранения | ru |
dc.title.alternative | Quality of canned alfalfa feed depending on the phase of plant vegetation and storage method | ru |
dc.type | Article | ru |
Appears in Collections: | № 1 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kachestvo_konservirovannykh_kormov_iz_liutserny_posevnoi.pdf | 324.73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.