Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/34919
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРадчиков, В.Ф.-
dc.contributor.authorКот, А.Н.-
dc.contributor.authorПетрушко, Е.В.-
dc.contributor.authorПриловская, Е.И.-
dc.contributor.authorRadchikov, V.F.-
dc.contributor.authorKot, A.N.-
dc.contributor.authorPetrushko, E.V.-
dc.contributor.authorPrelovskaya, E.I.-
dc.date.accessioned2025-10-14T09:17:10Z-
dc.date.available2025-10-14T09:17:10Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationПродуктивное действие лактоферрина в рационах телят / В. Ф. Радчиков, А. Н. Кот, Е. В. Петрушко, Е. И. Приловская // Актуальные проблемы ветеринарии и интенсивного животноводства : сборник трудов IV международной научно-практической конференции, 27-28 марта 2025 г. : в 3 ч. – Брянск : Изд-во Брянский ГАУ, 2025. – Ч. 1. – С.191-195.ru
dc.identifier.urihttps://rep.polessu.by/handle/123456789/34919-
dc.descriptionThe use of frozen-thawed goat milk containing lactoferrin in feeding calves aged 1-30 days has a positive effect on the physiological state of animals, as evidenced by an increase in platelet content by 3.9%, urea – by 6.0%. The greatest zootechnical effect was observed in young animals receiving 0.44 and 0.66 liters / head per day of goat's milk containing lactoferrin. As a result, their average daily live weight gain increased by 14.4 and 17.3%, feed costs decreased by 8.6-9.5%.ru
dc.description.abstractИспользование в кормлении телят в возрасте 1-30 дней за-морожено-оттаянного молока коз, содержащего лактоферрин оказывает положительное влияние на физиологическое состояние животных, о чём свидетельствует увеличение содержания тромбоцитов на 3,9%, мочевины – на 6,0%. Наибольший зоотехнический эффект отмечен у молодняка, получавшего 0,44 и 0,66 л/голову в сутки козьего молока содержащего лактоферрин. В результате среднесуточный прирост живой массы у них повысился на 14,4 и 17,3%, затраты кормов снизились на 8,6-9,5%.ru
dc.language.isoruru
dc.publisherБрянск : Изд-во Брянский ГАУru
dc.rightsоткрытый доступru
dc.subjectтелятаru
dc.subjectрационыru
dc.subjectмолокоru
dc.subjectлактоферинru
dc.subjectпродуктивностьru
dc.subjectэффективностьru
dc.subjectcalvesru
dc.subjectrationsru
dc.subjectmilkru
dc.subjectlactoferrinru
dc.subjectproductivityru
dc.subjectefficiencyru
dc.titleПродуктивное действие лактоферрина в рационах телятru
dc.title.alternativeThe productive effect of lactoferrin in calves' dietsru
dc.typeArticleru
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Produktivnoe_deistvie.pdf811.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.