Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    https://rep.polessu.by/handle/123456789/34919Full metadata record
| DC Field | Value | Language | 
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Радчиков, В.Ф. | - | 
| dc.contributor.author | Кот, А.Н. | - | 
| dc.contributor.author | Петрушко, Е.В. | - | 
| dc.contributor.author | Приловская, Е.И. | - | 
| dc.contributor.author | Radchikov, V.F. | - | 
| dc.contributor.author | Kot, A.N. | - | 
| dc.contributor.author | Petrushko, E.V. | - | 
| dc.contributor.author | Prelovskaya, E.I. | - | 
| dc.date.accessioned | 2025-10-14T09:17:10Z | - | 
| dc.date.available | 2025-10-14T09:17:10Z | - | 
| dc.date.issued | 2025 | - | 
| dc.identifier.citation | Продуктивное действие лактоферрина в рационах телят / В. Ф. Радчиков, А. Н. Кот, Е. В. Петрушко, Е. И. Приловская // Актуальные проблемы ветеринарии и интенсивного животноводства : сборник трудов IV международной научно-практической конференции, 27-28 марта 2025 г. : в 3 ч. – Брянск : Изд-во Брянский ГАУ, 2025. – Ч. 1. – С.191-195. | ru | 
| dc.identifier.uri | https://rep.polessu.by/handle/123456789/34919 | - | 
| dc.description | The use of frozen-thawed goat milk containing lactoferrin in feeding calves aged 1-30 days has a positive effect on the physiological state of animals, as evidenced by an increase in platelet content by 3.9%, urea – by 6.0%. The greatest zootechnical effect was observed in young animals receiving 0.44 and 0.66 liters / head per day of goat's milk containing lactoferrin. As a result, their average daily live weight gain increased by 14.4 and 17.3%, feed costs decreased by 8.6-9.5%. | ru | 
| dc.description.abstract | Использование в кормлении телят в возрасте 1-30 дней за-морожено-оттаянного молока коз, содержащего лактоферрин оказывает положительное влияние на физиологическое состояние животных, о чём свидетельствует увеличение содержания тромбоцитов на 3,9%, мочевины – на 6,0%. Наибольший зоотехнический эффект отмечен у молодняка, получавшего 0,44 и 0,66 л/голову в сутки козьего молока содержащего лактоферрин. В результате среднесуточный прирост живой массы у них повысился на 14,4 и 17,3%, затраты кормов снизились на 8,6-9,5%. | ru | 
| dc.language.iso | ru | ru | 
| dc.publisher | Брянск : Изд-во Брянский ГАУ | ru | 
| dc.rights | открытый доступ | ru | 
| dc.subject | телята | ru | 
| dc.subject | рационы | ru | 
| dc.subject | молоко | ru | 
| dc.subject | лактоферин | ru | 
| dc.subject | продуктивность | ru | 
| dc.subject | эффективность | ru | 
| dc.subject | calves | ru | 
| dc.subject | rations | ru | 
| dc.subject | milk | ru | 
| dc.subject | lactoferrin | ru | 
| dc.subject | productivity | ru | 
| dc.subject | efficiency | ru | 
| dc.title | Продуктивное действие лактоферрина в рационах телят | ru | 
| dc.title.alternative | The productive effect of lactoferrin in calves' diets | ru | 
| dc.type | Article | ru | 
| Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Produktivnoe_deistvie.pdf | 811.14 kB | Adobe PDF | View/Open | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
