Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/19822
Title: Конверсия энергии корма бычками в продукцию в зависимости от уровня легкогидролизуемых углеводов в рационе
Other Titles: Feed energy conversion by steers into production depending on the level of easily hydrolyzed carbohydrates in diet
Authors: Радчиков, В.Ф.
Цай, В.П.
Кот, А.Н.
Натынчик, Т.М.
Карповский, В.И.
Трокоз, В.А.
Radchikov, V.F.
Tsai, V.P.
Kot, A.N.
Natinchik, T.M.
Karpovsky, V.I.
Trokoz, V.A.
Keywords: углеводы
рацион
бычки
конверсия энергии
среднесуточные приросты
carbohydrates
diet
steers
energy conversion
average daily weight gain
Issue Date: 2017
Citation: Конверсия энергии корма бычками в продукцию в зависимости от уровня легкогидролизуемых углеводов в рационе / В.Ф. Радчиков [и др.] // Вісник Сумського нацiонального аграрного університету. Серыя "Тваринництво“ : науковий журнал. – 2017. – Вип. 7 (33). – С. 185-188.
Abstract: Включение в рационы ремонтных бычков живой массой 325-400 кг 31% от сухого вещества рациона легкопереваримых углеводов (сахар+крахмал), в т.ч. стабильного крахмала 15% увеличивает трансформацию обменной энергии в энергию прироста живой массы с 21,73 до 23,96 МДж или на 10,2%, что обеспечивает повышение среднесуточных приростов на 7,9%, снижение затраты энергии корма на 7,1% в расчете на единицу энергии, отложенной в приросте.
Description: Implementation of digestible carbohydrates (sugar+starch), including stable starch 15% in diet for replacement steers of 325-400 kg of live weight in amount of 31% of diet dry matter increases transformation of metabolizable energy into energy of live weight gain from 21.73 to 23.96 MJ, or by 10.2%, that ensures increase of average daily weight gain by 7.9%, and decreases feed energy consumption by 7.1% calculated per one energy unit deposited in weight gain
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.