Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/22040
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цай, В.П. | - |
dc.contributor.author | Волков, Л.В. | - |
dc.contributor.author | Дашкевич, М.А. | - |
dc.contributor.author | Лемешевский, В.О. | - |
dc.contributor.author | Tsai, V.P. | - |
dc.contributor.author | Volkov, L.V. | - |
dc.contributor.author | Dashkevich, M.A. | - |
dc.contributor.author | Lemeshevskiy, V.O. | - |
dc.date.accessioned | 2021-05-17T07:49:33Z | - |
dc.date.available | 2021-05-17T07:49:33Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Особенности рубцового пищеварения ремонтных бычков при разной структуре рационов / В.П. Цай [и др.] // Зоотехническая наука Беларуси : сборник научных трудов / Республиканское унитарное предприятие "Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по животноводству". - Жодино, 2015. - Вып. 50, ч. 2. - С. 87-95. | ru |
dc.identifier.uri | https://rep.polessu.by/handle/123456789/22040 | - |
dc.description | Optimization of diets for replacement steers by implementation of feed beet, hay silage and corn silage allows raising humidity of diet from 19 to 54 %, reducing fiber level from 26,4 to 22,6 %. Feeding with these diets helps to activate microbial processes in the rumen: the amount of VFA increases in rumen fluid from 102 to 120 mmol/l. nitrogen - from 0,209 to 0,222, ammonia level is reduced from 24,1 to 22,0 mg%, digestibility of all nutrients is increased by 2,81-4,56 percentage points. | ru |
dc.description.abstract | Оптимизация рационов ремонтных бычков путём ввода в их состав кормовой свёклы, сенажа и кукурузного силоса позволяет повысить влажность рациона с 19 до 54 %, снизить уровень клетчатки с 26,4 до 22,6 %. Скармливание таких рационов способствует активизации микробиологических процессов в рубце: в рубцовой жидкости повышается количество ЛЖК со 102 до 120 ммоль/л, азота – с 0,209 до 0,222, снижается уровень аммиака с 24,1 до 22,0 мг%, повышается переваримость всех питательных веществ на 2,81-4,56 п.п. | ru |
dc.language.iso | ru | ru |
dc.publisher | Жодино | ru |
dc.rights | открытый доступ | ru |
dc.subject | ремонтные бычки | ru |
dc.subject | рационы | ru |
dc.subject | структура рационов | ru |
dc.subject | рубцовое пищеварение | ru |
dc.subject | переваримость питательных веществ | ru |
dc.subject | replacement steers | ru |
dc.subject | diets | ru |
dc.subject | diets structure | ru |
dc.subject | rumen digestion | ru |
dc.subject | nutrients digestibility | ru |
dc.title | Особенности рубцового пищеварения ремонтных бычков при разной структуре рационов | ru |
dc.title.alternative | Peculiarities of rumen digestion of replacement steers at different diet structure | ru |
dc.type | Article | ru |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Osobennosti_rubtsovogo_pishchevareniia.pdf | 643.21 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.