Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/22860
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБученков, И.Э.-
dc.contributor.authorЧернецкая, А.Г.-
dc.contributor.authorBuchenkov, I.Ae.-
dc.contributor.authorChernetskaya, A.G.-
dc.date.accessioned2021-08-04T13:17:00Z-
dc.date.available2021-08-04T13:17:00Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationБученков И.Э. Химический мутагенез в селекции смородины черной / И.Э. Бученков, А.Г. Чернецкая // Аграрная наука : журнал межгосударственного совета по аграрной науке и информации стран СНГ. – 2014. – № 5. – С. 17-18.ru
dc.identifier.urihttps://rep.polessu.by/handle/123456789/22860-
dc.descriptionThe optimum concentration of the solutions for the treatment of mutagens varieties of black currants: 0.005% nitrozoetilurina, 0.01% diethyl sulfate, 0.1% ethyleneimine, 0.05% dimethyl sulfate exposure at 12 hours. The higher number of somatic mutations induced nitrozoetilurina and diethyl less ethylenimine and dimethyl sulfate.ru
dc.description.abstractОпределены оптимальные концентрации раcтворов мутагенов для обработки сортов смородины черной: 0,005% pаствором нитрозоэтилмочевины; 0,01% диэтилсульфатом; 0,1% этиленимином; 0,05% диметилсульфатом при экспозиции 12 часов. Большее количество соматических мутаций индуцировано нитрозоэтилмочевиной и диэтилсульфатом, меньше — этиленимином и диметилсульфатом.ru
dc.language.isoruru
dc.rightsоткрытый доступru
dc.subjectсмородина чернаяru
dc.subjectхимичекий мутагенезru
dc.subjectселекцияru
dc.subjectblack currantru
dc.subjectchemical mutagenesisru
dc.subjectselectionru
dc.titleХимический мутагенез в селекции смородины чернойru
dc.title.alternativeChemical mutagenesis in black current selectionru
dc.typeArticleru
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Khimicheskiy_mutagenez.pdf332.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.