Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/31776
Title: | Особенности выделения и культивирования in vitro эндомикоризных грибов из корней представителей семейства Вересковых (Ericaceae juss.) |
Other Titles: | Features of cultivation in vitro endomicorized mushrooms from the roots of the heather family Patisipants |
Authors: | Камельчук, Я.С. Ламан, Н.А. Kamel’chuk, YA.S. Laman, N.A. |
Keywords: | эндомикоризные грибы корни растений семейства Вересковых питательные среды |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Минск : Колоград |
Citation: | Камельчук, Я.С. Особенности выделения и культивирования in vitro эндомикоризных грибов из корней представителей семейства Вересковых (Ericaceae juss.) / Я.С. Камельчук, Н.А. Ламан // Ботаника (исследования) : сборник научных трудов / Институт экспериментальной ботаники им. В.Ф. Купревича НАН Беларуси; ред. кол.: Н.А. Ламан [и др.]. - Минск : Колоград, 2018. - Вып. 47. - С. 110-115. |
Abstract: | Исследованы особенности роста эндомикоризных грибов из корней растений семейства Вересковых на различных питательных средах. Результаты показали, что из экспериментальных питательных сред наиболее благоприятной для развития эндомикоризных грибов является отвар на основе кукурузной муки. |
Description: | Nutrient mediums most favorable for the cultivation of natural isolates of endophytic fungi, including mycorrhizal fungi, from the roots of the heather family are identified. In the experiments, features of the growth of endomycorrhizal fungi on various nutrient media were noted. The results showed that the experimental nutrient media most favorable for the development of endomycorrhizal fungi is decoction based on corn flour. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Osobennosti_vydeleniia.pdf | 521.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.