Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/32312
Title: Milk and Milk by Products and Alternative Assessment Methods
Other Titles: Молоко и молочные продукты: альтернативные методы оценки
Authors: Lemiasheuski, V.O.
Özcan, M.M.
Ostrenko, K.S.
Лемешевский, В.О.
Озджан, М.М.
Остренко, К.С.
Keywords: buttermilk (yogurt churn residue)
whey
milk
skim milk
butter milk
пахта (остатки перемешивания йогурта)
сыворотка
молоко
обезжиренное молоко
пахта
Issue Date: 2021
Publisher: Минск : ИВЦ Минфина
Citation: Lemiasheuski, V.O. Milk and Milk by Products and Alternative Assessment Methods / V.O. Lemiasheuski, M.M. Özcan, K.S. Ostrenko // Сахаровские чтения 2021 года: экологические проблемы XXI века : материалы 21-й международной научной конференции, Минск, 20-21 мая 2021 г.: в 2 ч. / УО «Международный государственный экологический институт имени А.Д. Сахарова» Белорусского государственного университета; редкол. : А.Н. Батян [и др.]; под ред. С.А. Маскевича, М.Г. Герменчук. – Минск : ИВЦ Минфина, 2021. – Ч. 1. - С. 225-228.
Abstract: There are always byproducts and residues in the processing of raw material into final crops. These constitute parts of the original material that are not evaluated. In the dairy industry, various residues remain in the processing of the raw material milk into crops. “Skimmed milk, cheese water and buttermilk” are left over from the separation of milk into cream, processing into cheese and butter and making butter from yogurt. In terms of utilizing these substances, preventing the loss of nutritionally important nutrients, and also using them in animal and human nutrition, commercial products such as glue, oil paint, artificial fabric contain raw materials such as acetone, alcohol, acid. They are of great importance in terms of food supply and economy.
Description: При переработке сырья в конечную продукцию всегда есть побочные продукты и остатки. Они представляют собой части исходного сырья, которые не оцениваются. В молочной промышленности при переработке молочного сырья в продукцию остаются различные остатки. «Обезжиренное молоко, сыворотка и пахта» остаются после сепарирования молока на сливки, производства сыра и масла и изготовления масла из йогурта. С точки зрения использования этих продуктов, предотвращение потери важных питательных веществ, а также их использование в питании животных и человека, торговые продукты, такие как клей, масляная краска, искусственные ткани, содержат такое сырье, как ацетон, спирт, кислоты. Они имеют большое значение с точки зрения поставки продуктов питания и бережливости.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Milk_and_milk.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.