Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/16751
Title: Отдельные аспекты туристского обслуживания в Полоцкой культурно-туристской зоне
Other Titles: Certain Aspects of Tourist Services in the Polotsk Cultural and Tourist Zone
Authors: Панасюк, О.Ю.
Таранчук, А.В.
Panasiuk, V.
Taranchuk, H.
Keywords: туристская зона
культурное и природное наследие
дестинация
средства размещения
объекты питания
tourist zone
cultural and natural heritage
destination
accommodation
food objects
Issue Date: 2019
Publisher: Пинск : Полесский государственный университет
Citation: Панасюк, О. Ю. Отдельные аспекты туристского обслуживания в Полоцкой культурно-туристской зоне / О. Ю. Панасюк, А. В. Таранчук // Туризм и гостеприимство: научно-практический журнал. - 2019. - № 2. - С. 65-72.
Abstract: В статье акцентируется внимание на значимость и необходимость развития в Республике Беларусь туристско-рекреационного обслуживания населения. Анализируется на примере Полоцкой культурно-туристской зоны наличие и распределение внутри нее историко-культурных ценностей, приводятся и оцениваются основные показатели в разрезе административных районов деятельности гостиниц и средств размещения, прослеживается динамика количества объектов, представляющих услуги питания на территории районов, ощутимый упор делается на роль агроусадеб. Подчеркивается неравномерный характер распределения всех компонентов туристского обслуживания. Предлагается и обосновывается комплекс многочисленных действенных мер по радикальному улучшению гостиничного сервиса. Статья содержит необходимый табличный и картографический доказательный материал.
Description: The article focuses on the importance and need for the development of tourist and recreational services in the Republic of Belarus. The presence and distribution of historical and cultural values inside it is analyzed and exemplified by the Polotsk cultural and tourist zone, the main indicators are broken down by administrative districts of hotels and accommodation facilities, the dynamics of the number of objects representing catering services in the districts can be traced, a tangible emphasis is placed on the role agro farmsteads The uneven distribution of all components of tourist services is emphasized. A complex of numerous effective measures for a radical improvement of the hotel service is proposed and justified. The article contains the necessary tabular and cartographic evidence.
Appears in Collections:№ 2



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.