Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/22860
Title: Химический мутагенез в селекции смородины черной
Other Titles: Chemical mutagenesis in black current selection
Authors: Бученков, И.Э.
Чернецкая, А.Г.
Buchenkov, I.Ae.
Chernetskaya, A.G.
Keywords: смородина черная
химичекий мутагенез
селекция
black currant
chemical mutagenesis
selection
Issue Date: 2014
Citation: Бученков И.Э. Химический мутагенез в селекции смородины черной / И.Э. Бученков, А.Г. Чернецкая // Аграрная наука : журнал межгосударственного совета по аграрной науке и информации стран СНГ. – 2014. – № 5. – С. 17-18.
Abstract: Определены оптимальные концентрации раcтворов мутагенов для обработки сортов смородины черной: 0,005% pаствором нитрозоэтилмочевины; 0,01% диэтилсульфатом; 0,1% этиленимином; 0,05% диметилсульфатом при экспозиции 12 часов. Большее количество соматических мутаций индуцировано нитрозоэтилмочевиной и диэтилсульфатом, меньше — этиленимином и диметилсульфатом.
Description: The optimum concentration of the solutions for the treatment of mutagens varieties of black currants: 0.005% nitrozoetilurina, 0.01% diethyl sulfate, 0.1% ethyleneimine, 0.05% dimethyl sulfate exposure at 12 hours. The higher number of somatic mutations induced nitrozoetilurina and diethyl less ethylenimine and dimethyl sulfate.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Khimicheskiy_mutagenez.pdf332.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.