Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/24056
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Босак, В.Н. | - |
dc.contributor.author | Сачивко, Т.В. | - |
dc.contributor.author | Минюк, О.Н. | - |
dc.contributor.author | Улахович, Н.В. | - |
dc.contributor.author | Bosak, V.M. | - |
dc.contributor.author | Sachyuka, T.U. | - |
dc.contributor.author | Minyuk, V.M. | - |
dc.contributor.author | Ulakhovich, N.U. | - |
dc.date.accessioned | 2022-01-05T06:40:52Z | - |
dc.date.available | 2022-01-05T06:40:52Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах / В.Н. Босак [и др.] // Сельское хозяйство - проблемы и перспективы : cборник научных трудов / Учреждение образования «Гродненский государственный аграрный университет»; под. ред. В.К. Пестиса. - Гродно : ГГАУ, 2021. - Т. 55: Агрономия. - С. 19-27. | ru |
dc.identifier.uri | https://rep.polessu.by/handle/123456789/24056 | - |
dc.description | The results of studies on the chemical composition and removal of food elements by legumes (green beans, vegetable beans, soy beans, vegetable peas, lentils, blue fenugreek) are presented. As a result of the studies, the content of the main elements of nutrition (nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium) in the main and by-products of legumes, as well as indicators of their normative takeaway with 1 ton of basic and corresponding quantity of by-products, have been established. Side products of legumes are recommended as an additional source of organic fertilizer. | ru |
dc.description.abstract | Приведены результаты исследований по изучению химического состава и выноса элементов питания бобовыми овощными культурами (фасоль овощная, бобы овощные, соя, горох овощной, чечевица, пажитник голубой). В результате исследований установлены содержание основных элементов питания (азот, фосфор, калий, кальций, магний) в основной и побочной продукции бобовых овощных культур, а также показатели их нормативного выноса с 1 m основной и соответствующим количеством побочной продукции. Побочная продукция бобовых овощных культур (ботва, солома) рекомендуется в качестве дополнительного источника органических удобрений. | ru |
dc.language.iso | ru | ru |
dc.publisher | Гродно : ГГАУ | ru |
dc.rights | открытый доступ | ru |
dc.subject | фасоль овощная | ru |
dc.subject | бобы овощные | ru |
dc.subject | соя | ru |
dc.subject | горох овощной | ru |
dc.subject | чечевица | ru |
dc.subject | пажитник голубой | ru |
dc.subject | химический состав | ru |
dc.subject | нормативный вынос | ru |
dc.subject | green beans | ru |
dc.subject | vegetable beans | ru |
dc.subject | soya beans | ru |
dc.subject | vegetable peas | ru |
dc.subject | lentils | ru |
dc.subject | blue fenugreek | ru |
dc.subject | chemical composition | ru |
dc.subject | normative takeaway | ru |
dc.title | Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах | ru |
dc.title.alternative | Content and takeaways of leguminous vegetable crops on sod-podzolic soils | ru |
dc.type | Article | ru |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Soderzhanie.pdf | 1.61 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.