Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/24056
Title: Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах
Other Titles: Content and takeaways of leguminous vegetable crops on sod-podzolic soils
Authors: Босак, В.Н.
Сачивко, Т.В.
Минюк, О.Н.
Улахович, Н.В.
Bosak, V.M.
Sachyuka, T.U.
Minyuk, V.M.
Ulakhovich, N.U.
Keywords: фасоль овощная
бобы овощные
соя
горох овощной
чечевица
пажитник голубой
химический состав
нормативный вынос
green beans
vegetable beans
soya beans
vegetable peas
lentils
blue fenugreek
chemical composition
normative takeaway
Issue Date: 2021
Publisher: Гродно : ГГАУ
Citation: Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах / В.Н. Босак [и др.] // Сельское хозяйство - проблемы и перспективы : cборник научных трудов / Учреждение образования «Гродненский государственный аграрный университет»; под. ред. В.К. Пестиса. - Гродно : ГГАУ, 2021. - Т. 55: Агрономия. - С. 19-27.
Abstract: Приведены результаты исследований по изучению химического состава и выноса элементов питания бобовыми овощными культурами (фасоль овощная, бобы овощные, соя, горох овощной, чечевица, пажитник голубой). В результате исследований установлены содержание основных элементов питания (азот, фосфор, калий, кальций, магний) в основной и побочной продукции бобовых овощных культур, а также показатели их нормативного выноса с 1 m основной и соответствующим количеством побочной продукции. Побочная продукция бобовых овощных культур (ботва, солома) рекомендуется в качестве дополнительного источника органических удобрений.
Description: The results of studies on the chemical composition and removal of food elements by legumes (green beans, vegetable beans, soy beans, vegetable peas, lentils, blue fenugreek) are presented. As a result of the studies, the content of the main elements of nutrition (nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium) in the main and by-products of legumes, as well as indicators of their normative takeaway with 1 ton of basic and corresponding quantity of by-products, have been established. Side products of legumes are recommended as an additional source of organic fertilizer.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Soderzhanie.pdf1.61 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.