Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/27668
Title: Влияние мезофильных микроорганизмов на сроки хранения вареных колбас в зависимости от типа их оболочки
Other Titles: Influence of mesophilic microorganisms on the shelf life of cooked sausages depending on their casing type
Authors: Пасовец, Е.С.
Свитич, Ю.Л.
Стаскевич, А.П.
Камельчук, Я.С.
Pasovets, E.S.
Svitich, Y.L.
Staskevich, A.P.
Kamelchuk, Y.S.
Keywords: мезофильная микрофлора
колбасные оболочки
анаэробные и факультативные микроорганизмы
mesophilic microflora
sausage casings
anaerobic and facultative microorganisms
Issue Date: 2016
Publisher: Ставрополь
Citation: Влияние мезофильных микроорганизмов на сроки хранения вареных колбас в зависимости от типа их оболочки / Е.С. Пасовец [и др.] // Сборник научных трудов Всероссийского научно-исследовательского института овцеводства и козоводства. - Ставрополь, 2016. - Т. 1, № 9. - С. 447-449.
Abstract: Качество колбасных изделий зависит от происходящих при производстве микробиологических процессов. От изменения мезофильной микрофлоры колбасных изделий в ходе технологических процессов зависят сроки хранения, так как может ухудшаться их качество. Показано, что важную роль в сроках хранения вареных колбас играют оболочки, а именно, их прочность, эластичность и устойчивость к воздействию микроорганизмов. Таким образом, срок годности вареных колбас и их качественная характеристика напрямую зависят от вида колбасных оболочек.
Description: Sausages quality depends on microbiological processes occurring by the production. From changes of mesophilic microflora in sausages during technological processes depend storage periods, as it can deteriorate their quality. It is shown that an important role in storage period of cooked sausages play casings, and it is their strength, elasticity and resistance to microorganisms. Thus, the shelf life of cooked sausages and qualitative characteristics are directly dependent on the type of sausage casings.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vliianie.pdf1.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.