Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/31025
Title: Антиоксидантная активность экстрактов глубинного мицелия из высших грибов базидиомицетов
Other Titles: Antioxidant activity of submerged mycelium extracts from higher basidiomycetes mushrooms
Authors: Калько, Е.И.
Kalko, E.I.
Keywords: антиоксидантная активность
базидиомицеты
глубинный мицелий
antioxidant activity
Basidiomycetes
submerged mycelium
Issue Date: 2018
Publisher: Boston: Problems of science
Citation: Калько, Е.И. Антиоксидантная активность экстрактов глубинного мицелия из высших грибов базидиомицетов / Е.И. Калько // International scientific review of the problems of natural sciences and medicine: II international correspondence scientific specialized conference, Boston, USA, April 27-28, 2018: collection of scientific articles / Editor: Emma Morgan. – Boston: Problems of science, 2018. – С. 17-20.
Abstract: Альтернативным и перспективным подходом является поиск новых, безопасных природных антиоксидантов из глубинных культур грибов. Однако мало информации о способности грибов продуцировать антиоксиданты в погруженных культурах. Поэтому целью этого исследования был анализ химического состава и биологической активности дикорастущих видов грибов, в том числе сапрофитных.
Description: The alternative and promising approach is to search for new, safe natural antioxidants from mushroom submerged cultures. Surprisingly, very scarce information is available on the capability of fungi to produce antioxidants in submerged cultures. Therefore, the aim of this study was analysis of chemical composition and biological activity of wild growing mushroom species, including saprophytic.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Antioksidantnaia_aktivnost.pdf7.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.