Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/31569
Title: Флавоноиды клюквы предотвращают повреждение митохондрий печени крыс in vivo и связывают свободные радикалы in vitro
Other Titles: Cranberry flavonoids prevent rat liver mitochondrial damage in vivoand scavenge free radicals in vitro
Authors: Головач, Н.Г.
Golovach, N.G.
Keywords: флавоноиды
клюква
митохондрии печени крыс
Issue Date: 2015
Publisher: Гродно : ГрГМУ
Citation: Головач, Н.Г. Флавоноиды клюквы предотвращают повреждение митохондрий печени крыс in vivo и связывают свободные радикалы in vitro / Н.Г. Головач // Современные проблемы биохимии : сборник материалов конференции молодых ученых-биохимиков с международным участием, посвященной 90-летию со дня рождения академика Ю.М. Островского, 29 июня 2015 г. / отв. ред. Л.И. Надольник. – Гродно : ГрГМУ, 2015. – С. 32-34.
Description: The present study was undertaken for further elucidation of the mechanisms of flavonoid biological activity, focusing on the antioxidative and protective effects of cranberry flavonoids in free radical-generating systems and those on mitochondrial ultrastructure during carbon tetrachloride – induced rat intoxication. The hepatoprotective potential of cranberry flavonoids could bedue to specific prevention of rat liver mitochondrial damage. The mitochondria-addressed effects of flavonoids might be related both to radical-scavenging properties and modulation of various mitochondrial events.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Flavonoidy_kliukvy.pdf890.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.