Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/31569
Title: | Флавоноиды клюквы предотвращают повреждение митохондрий печени крыс in vivo и связывают свободные радикалы in vitro |
Other Titles: | Cranberry flavonoids prevent rat liver mitochondrial damage in vivoand scavenge free radicals in vitro |
Authors: | Головач, Н.Г. Golovach, N.G. |
Keywords: | флавоноиды клюква митохондрии печени крыс |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Гродно : ГрГМУ |
Citation: | Головач, Н.Г. Флавоноиды клюквы предотвращают повреждение митохондрий печени крыс in vivo и связывают свободные радикалы in vitro / Н.Г. Головач // Современные проблемы биохимии : сборник материалов конференции молодых ученых-биохимиков с международным участием, посвященной 90-летию со дня рождения академика Ю.М. Островского, 29 июня 2015 г. / отв. ред. Л.И. Надольник. – Гродно : ГрГМУ, 2015. – С. 32-34. |
Description: | The present study was undertaken for further elucidation of the mechanisms of flavonoid biological activity, focusing on the antioxidative and protective effects of cranberry flavonoids in free radical-generating systems and those on mitochondrial ultrastructure during carbon tetrachloride – induced rat intoxication. The hepatoprotective potential of cranberry flavonoids could bedue to specific prevention of rat liver mitochondrial damage. The mitochondria-addressed effects of flavonoids might be related both to radical-scavenging properties and modulation of various mitochondrial events. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Flavonoidy_kliukvy.pdf | 890.74 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.