Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/32078
Title: Creating an optimal diet structure as a way to prevent disorder rumen digestion in bulls
Other Titles: Создание оптимальной структуры рациона как способ профилактики нарушений рубцового пищеварения у бычков
Authors: Lemiasheuski, V.A.
Лемешевский, В.О.
Keywords: rumen fermentation
cellulolytic activity
amylolytic activity
rumen microflora
concentrated feed
bull calves
ферментация рубца
целлюлозолитическая активность
амилолитическая активность
микрофлора рубца
концентрированные корма
бычки
Issue Date: 2023
Publisher: Витебск : ВГАВМ
Citation: Lemiasheuski, V.A. Creating an optimal diet structure as a way to prevent disorder rumen digestion in bulls / V.A. Lemiasheuski // Молодые ученые – науке и практике АПК: [Электронный ресурс] материалы научно-практической конференции аспирантов и молодых ученых, Витебск, 27-28 апреля 2023 г. / редкол.: Н.И. Гавриченко (гл. ред.) [и др.]. – Витебск : ВГАВМ, 2023. – С. 246-249.
Abstract: Poor-quality protein in the diet leads to excessive formation of ammonia in the rumen. The use of concentrated feed against the background of strict proportional administration together with coarse feed with intensive cultivation and fattening of dairy bulls and the normal course of enzymatic processes in the rumen and throughout the body allows you to achieve an average daily increase of up to 1420 g by 14 months of age and reduce feed conversion.
Description: Некачественный белок в рационе приводит к избыточному образованию аммиака в рубце. При интенсивном выращивании и откорме молочных бычков использование концентрированных кормов на фоне ограниченного кормления грубыми кормами и нормальном течении ферментативных процессов в рубце позволяет добиться среднесуточного прироста до 1420 г к 14-месячному возрасту и снизить конверсию корма.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Creating_an_optimal.pdf1.94 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.