Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/32078
Title: | Creating an optimal diet structure as a way to prevent disorder rumen digestion in bulls |
Other Titles: | Создание оптимальной структуры рациона как способ профилактики нарушений рубцового пищеварения у бычков |
Authors: | Lemiasheuski, V.A. Лемешевский, В.О. |
Keywords: | rumen fermentation cellulolytic activity amylolytic activity rumen microflora concentrated feed bull calves ферментация рубца целлюлозолитическая активность амилолитическая активность микрофлора рубца концентрированные корма бычки |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Витебск : ВГАВМ |
Citation: | Lemiasheuski, V.A. Creating an optimal diet structure as a way to prevent disorder rumen digestion in bulls / V.A. Lemiasheuski // Молодые ученые – науке и практике АПК: [Электронный ресурс] материалы научно-практической конференции аспирантов и молодых ученых, Витебск, 27-28 апреля 2023 г. / редкол.: Н.И. Гавриченко (гл. ред.) [и др.]. – Витебск : ВГАВМ, 2023. – С. 246-249. |
Abstract: | Poor-quality protein in the diet leads to excessive formation of ammonia in the rumen. The use of concentrated feed against the background of strict proportional administration together with coarse feed with intensive cultivation and fattening of dairy bulls and the normal course of enzymatic processes in the rumen and throughout the body allows you to achieve an average daily increase of up to 1420 g by 14 months of age and reduce feed conversion. |
Description: | Некачественный белок в рационе приводит к избыточному образованию аммиака в рубце. При интенсивном выращивании и откорме молочных бычков использование концентрированных кормов на фоне ограниченного кормления грубыми кормами и нормальном течении ферментативных процессов в рубце позволяет добиться среднесуточного прироста до 1420 г к 14-месячному возрасту и снизить конверсию корма. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Creating_an_optimal.pdf | 1.94 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.