Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/33970
Title: Переработка барды в полезные снеки: производство пп-чипсов как способ утилизации отходов
Other Titles: Processing bards into healthy snacks: pp-chips production as a waste disposal method
Authors: Илюшина, М.О.
Ilyushina, M.O.
Keywords: циркулярная экономика
спиртовая барда
функциональное питание
переработка отходов
белковые снеки
экологичная утилизация
биотехнологии
пищевая ценность
circular economy
alcohol bard
functional nutrition
waste recycling
protein snacks
eco-friendly recycling
biotechnology
nutritional value
Issue Date: 2025
Publisher: Москва : МГАВМиБ – МВА имени К. И. Скрябина
Citation: Илюшина, М. О. Переработка барды в полезные снеки: производство пп-чипсов как способ утилизации отходов / М. О. Илюшина // Global Issues Conference 2025: Veterinary Medicine, Biology, Biotechnology, Zootechnology, Pedagogical and Philological Sciences : материалы III международной научно-практической конференции / редкол. С. В. Позябин [и др.]. – Москва : МГАВМиБ – МВА имени К. И. Скрябина, 2025. - С. 393-396.
Abstract: Разработка рецептуры чипсов с использованием спиртовой барды демонстрирует потенциал биотехнологий в рамках циркулярной экономики. Барда, ранее считавшаяся отходом, становится ценным сырьём для создания функционального продукта с повышенной пищевой ценностью и сниженной экологической нагрузкой.
Description: The development of a chip formulation using alcohol bard demonstrates the potential of biotechnology in the circular economy. Barda, previously considered waste, is becoming a valuable raw material for creating a functional product with increased nutritional value and reduced environmental impact.
Appears in Collections:Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pererabotka_bardy.pdf757.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.