Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/33970
Title: | Переработка барды в полезные снеки: производство пп-чипсов как способ утилизации отходов |
Other Titles: | Processing bards into healthy snacks: pp-chips production as a waste disposal method |
Authors: | Илюшина, М.О. Ilyushina, M.O. |
Keywords: | циркулярная экономика спиртовая барда функциональное питание переработка отходов белковые снеки экологичная утилизация биотехнологии пищевая ценность circular economy alcohol bard functional nutrition waste recycling protein snacks eco-friendly recycling biotechnology nutritional value |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Москва : МГАВМиБ – МВА имени К. И. Скрябина |
Citation: | Илюшина, М. О. Переработка барды в полезные снеки: производство пп-чипсов как способ утилизации отходов / М. О. Илюшина // Global Issues Conference 2025: Veterinary Medicine, Biology, Biotechnology, Zootechnology, Pedagogical and Philological Sciences : материалы III международной научно-практической конференции / редкол. С. В. Позябин [и др.]. – Москва : МГАВМиБ – МВА имени К. И. Скрябина, 2025. - С. 393-396. |
Abstract: | Разработка рецептуры чипсов с использованием спиртовой барды демонстрирует потенциал биотехнологий в рамках циркулярной экономики. Барда, ранее считавшаяся отходом, становится ценным сырьём для создания функционального продукта с повышенной пищевой ценностью и сниженной экологической нагрузкой. |
Description: | The development of a chip formulation using alcohol bard demonstrates the potential of biotechnology in the circular economy. Barda, previously considered waste, is becoming a valuable raw material for creating a functional product with increased nutritional value and reduced environmental impact. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pererabotka_bardy.pdf | 757.44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.