Please use this identifier to cite or link to this item: https://rep.polessu.by/handle/123456789/34954
Title: Моделирование рецептурного состава обогащенных пряников
Other Titles: Modeling of the formulation of enriched gingerbread
Authors: Лукина, С.И.
Пономарева, Е.И.
Алехина, Н.Н.
Ермакова, А.В.
Lukina, S.
Ponomareva, E.
Alekhina, N.
Ermakova, A.
Keywords: пряники
сорговая мука
урбеч из семян расторопши
рецептура
показатели качества
математическое моделирование
gingerbread
sorghum flour
urbech from milkthistle seeds
recipe
quality indicators
mathematical modeling
Issue Date: 2025
Publisher: Пинск : Полесский государственный университет
Citation: Моделирование рецептурного состава обогащенных пряников / С. И. Лукина, Е. И. Пономарева, Н. Н. Алехина, А. В. Ермакова / Материалы V международной научно-практической конференции «Инжиниринг: теория и практика», Полесский государственный университет, г. Пинск, Республика Беларусь, 25 апреля 2025 г. / [ редкол.: В. И. Дунай, И. А. Пригодич ] ; Полесский государственный университет [и др.]. – Пинск : ПолесГУ, 2025. – С. 33-36.
Abstract: В работе применены методы математического планирования и оптимизации эксперимента. Определены рациональные дозировки нетрадиционного сырья в рецептуре обогащённых пряников: сорговой муки – 25 % к общей массе муки, урбеча из семян расторопши – 25 % к массе сахара.
Description: The work uses methods of mathematical planning and optimization of the experiment. Rational dosages of non-traditional raw materials in the recipe for enriched gingerbread have been determined: sorghum flour – 25% of the total mass of flour, urbech from milk thistle seeds – 25% of the mass of sugar.
Appears in Collections:2025 год

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Modelirovanie_retsepturnogo_sostava.pdf484.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.