Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/24056
Title: | Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах |
Other Titles: | Content and takeaways of leguminous vegetable crops on sod-podzolic soils |
Authors: | Босак, В.Н. Сачивко, Т.В. Минюк, О.Н. Улахович, Н.В. Bosak, V.M. Sachyuka, T.U. Minyuk, V.M. Ulakhovich, N.U. |
Keywords: | фасоль овощная бобы овощные соя горох овощной чечевица пажитник голубой химический состав нормативный вынос green beans vegetable beans soya beans vegetable peas lentils blue fenugreek chemical composition normative takeaway |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Гродно : ГГАУ |
Citation: | Содержание и вынос элементов питания бобовыми овощными культурами на дерново-подзолистых почвах / В.Н. Босак [и др.] // Сельское хозяйство - проблемы и перспективы : cборник научных трудов / Учреждение образования «Гродненский государственный аграрный университет»; под. ред. В.К. Пестиса. - Гродно : ГГАУ, 2021. - Т. 55: Агрономия. - С. 19-27. |
Abstract: | Приведены результаты исследований по изучению химического состава и выноса элементов питания бобовыми овощными культурами (фасоль овощная, бобы овощные, соя, горох овощной, чечевица, пажитник голубой). В результате исследований установлены содержание основных элементов питания (азот, фосфор, калий, кальций, магний) в основной и побочной продукции бобовых овощных культур, а также показатели их нормативного выноса с 1 m основной и соответствующим количеством побочной продукции. Побочная продукция бобовых овощных культур (ботва, солома) рекомендуется в качестве дополнительного источника органических удобрений. |
Description: | The results of studies on the chemical composition and removal of food elements by legumes (green beans, vegetable beans, soy beans, vegetable peas, lentils, blue fenugreek) are presented. As a result of the studies, the content of the main elements of nutrition (nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium) in the main and by-products of legumes, as well as indicators of their normative takeaway with 1 ton of basic and corresponding quantity of by-products, have been established. Side products of legumes are recommended as an additional source of organic fertilizer. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Soderzhanie.pdf | 1.61 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.