Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/29232
Title: | Оценивание результатов обучения истории Беларуси на второй ступени общего среднего образования как педагогическая проблема |
Other Titles: | Evaluation of the results of studying the history of Belarus at the second stage of general secondary education as a pedagogical problem |
Authors: | Ярошевич, Л.А. Yaroshevich, L. |
Keywords: | история Беларуси деятельностный подход компетентностный подход итоговая аттестация инструментарий оценивания history of Belarus activity approach competence approach final certification assessment tools |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Минск : РИВШ |
Citation: | Ярошевич, Л.А. Оценивание результатов обучения истории Беларуси на второй ступени общего среднего образования как педагогическая проблема / Л.А. Ярошевич // Научные труды республиканского института высшей школы. Исторические и психолого-педагогические науки : сборник научных статей / редкол.: В.А. Гайсёнок (пред.) [и др.]. - Минск : РИВШ, 2023. - Выпуск 23: в трех частях, ч. 2. - С. 378-384. |
Abstract: | В статье рассматриваются критерии оценивания результатов обучения истории с учётом реализации деятельностного и компетентностного подходов в обучении. Предлагается разработка инструментария на основе качеств знаний в их совокупности для эффективного оценивания результатов обучения выпускников. |
Description: | The article discusses the criteria for evaluating the results of teaching history, taking into account the implementation of activity and competence-based approaches in teaching. It is proposed to develop tools based on the qualities of knowledge in their totality for the effective evaluation of the results of graduate training. |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Otsenivanie.pdf | 2.36 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.