Please use this identifier to cite or link to this item:
https://rep.polessu.by/handle/123456789/28614
Title: | Современное состояние и перспективы развития рынка мясных продуктов в Республике Беларусь |
Other Titles: | Current status and prospects of the development of the market of meat products in the Republic of Belarus |
Authors: | Рыбалко, Ю.А. Rybalko, Y. |
Keywords: | рынок мясо и мясопродукты продовольственная компания market meat and meat products food company |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Рыбалко, Ю.А. Современное состояние и перспективы развития рынка мясных продуктов в Республике Беларусь / Ю.А. Рыбалко // Новости науки в АПК: научно-практический журнал. – 2018. - № 2 (11): [по материалам VI Международной конференции "Инновационные разработки молодых учёных – развитию агропромышленного комплекса". Том 2]. – С. 282-283. |
Abstract: | На основе системного анализа современного состояния и тенденций развития мирового продовольственного рынка последних лет установлено, что определяющую роль на нем стали играть международные продовольственные компании, конкурировать с которыми могут только крупные эффективные отечественные компании. Установлено, что в отечественной мясной отрасли создан достаточно мощный производственный потенциал, что при относительно небольшом населении республики ведет к перенасыщению отечественного рынка. Это позволило Беларуси стать крупным участником мирового продовольственного рынка по экспорту мяса крупно-рогатого скота. |
Description: | On the basis of a system analysis of the current state and trends in the development of the world food market in recent years, it has been established that international food companies began to play a decisive role, only large effective domestic companies can compete with them. It is established that the domestic meat industry has a sufficiently powerful production potential, which, with a relatively small population of the republic, leads to a glut of the domestic market. This allowed Belarus to become a major participant in the world food market for the export of cattle meat. |
DOI: | 10.25930/m37x-qe93 |
Appears in Collections: | Публикации сотрудников / Publications of the teaching stuff of Polessky State University |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Sovremennoe_sostoianie.pdf | 583.73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.